Blogger tarafından desteklenmektedir.

25 Haziran 2011 Cumartesi

Ses Yalıtımında Kullanılan Malzemeler

0
Tarih: 01:59 - kez okunmuş
Googleda Ara

Cam Yünü: Ergitilmiş camdan elde edilen ısı ve ses izolasyonunda kullanılan, bükülebilir, ateşe dayanıklı cam lifleridir. Taş Yünü: bazalt kayasının hamur haline getirilip, daha sonra istenilen kalınlığa göre preslenmesiyle elde edilen yalıtım malzemesidir. Polietilen: Boru yapımında kullanılan ve ayrıca gıda maddelerinin saklanması için üretilen maddelerin yapımında kullanılan, petrol türevidir.
Kauçuk Köpüğü: Kauçuktan elde edilen yalıtım malzemesidir. Ahşap Yünü: Ahşap kökenli bir yalıtım malzemesidir Poliüretan: Bir karbon bileşiğidir. Buzdolabı gibi günlük hayatımızda kullandığımız araçların yalıtımında kullanılır. Melamin köpüğü: Bir plastik çeşidi melaminden üretilen yalıtım malzemesidir. 

Sesle ilgili çalışmalarda kullanılan ürünler 
Hava sesi için kullanılanlar 
Ses geçiş kaybı sağlayan ürünler 
Yüzey ağırlığı fazla olanlar 
Kompozit olanlar 
Ses sönümleyici ürünler 
Titreşim sesi için kullanılanlar 
Basma yüküne karşı kullanılanlar 
Yüzer döşeme amaçlı kullanılanlar 
Yaylar ve amortisörler 
Çekme yüküne karşı kullanılanlar 
Yaylar ve amortisörler 
Akustik düzenleme için kullanılanlar 
Ses yönlendiriciler 
Ses sönümleyici olup reberverasyon süresi kontrolü için kullanılanlar.

Ses yalıtımı çalışmalarında öncelikle şunlara dikkat edilmelidir; Konu projelendirme aşamasında ele alınmalıdır, problemler doğru saptanmalı, çalışmaya konu mekan veya ortam koşulları belirlenmelidir. Elde edilmesi gereken sonuç belirlenmelidir ve doğru detaylar oluşturulmalıdır. Kullanılacak malzeme özellikleri bilinerek seçim yapılmalıdır, tercih edilen malzeme ve detayların kullanımında sesle ilgili iyileştirmeler sağlanırken, başka sorunlara yol açılmamasına özen gösterilmelidir, Uygulama eğitimli kişiler tarafından ve titizlikle yapılmalıdır.

yazar
Irmak İzolasyon
Irmak İzolasyon mantolama, çatı sistemleri ve su izolasyonunda en son teknoloji ile üretilmiş, yüksek performanslı, çevreci ekolojik ürünler ile sağlıklı yaşam alanları yaratmaktadır. Kaliteli ve titiz işçiliğiyle, yüksek performans ürünlerin profesyonel uygulamasını en cazip fiyatlarla müşterilerine sunan Irmak İzolasyon için iletişim sayfamızı kullanabilir yada web sitemiz www.izolasyontr.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıya henüz kimse yorum yapmamış.Ama ilk yorumu neden sen yapmayasın ki ?

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.Aksi halde yorumunuz silinecektir.Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız "Adı/Url" seçeneğini kullanınız.

 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Mantolama | Mantolama İzmir | Çatı Kaplama Malzemeleri | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Çatı SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>