Blogger tarafından desteklenmektedir.

25 Haziran 2011 Cumartesi

Enerji Kimlik Belgesi

0
Tarih: 14:45 - kez okunmuş
Googleda Ara

Enerji kim­lik bel­gesi bir bina için oldukça önemli bir kon­umda yer almak­tadır. Binalar ısıtma ve soğutma bil­gi­leri, tüke­tim sınıfları, enerji israfının önlen­mesi, ener­jinin iste­nen ve etkin bir şekilde kul­lanıl­ması, mev­cut ener­ji­den ola­bildiğince yarar­lanma, enerji per­for­man­sının ölçülmesi ve enerji ver­imlil­iği bu belge üzerinde yer alan bil­giler kap­samında işleme alınmaktadır.


5627 sayılı enerji kanunu yönet­meliğince tasar­lanan bu belge hemen hemen her binanın sahip olması gereken bir belge olmak­tadır. İlk olarak çıkarıldığı andan itibaren 10 yıl kadar geçerli olan bu belge, özel­likle enerji israfı yapıl­ma­ması konusunda ön plana çıkan uygu­la­malar sun­mak­tadır. Bu belge sayesinde bir binanın asgari enerji tüke­tim oranı belir­len­mekte ve tüke­tim sınıfının ne olduğu tam olarak ortaya çıkmaktadır.

Peki, hangi binalarda enerji kim­lik bel­gesinin bulun­durul­ması zorunlu olmaktadır?
Uzman­lar ve bilir kişiler tarafın­dan yapılan açık­la­malar doğrul­tusunda, sanayi böl­gelerinde yer alan ve buralarda üretim faaliyet­ler­ine devam eden, plan­lan­mış kul­lanım süresi iki yıl­dan az bir süre olarak karar­laştırılan, genel kul­lanım alanı 50 m2’nin altında olan, ser­alar, atö­lyeler, mün­ferit yapılan ve ısıtma-soğutma sis­tem­ler­ine gerek duy­mayan depo­lar dışında ki tüm binaların enerji kim­lik bel­gesi bulun­durma zorun­lu­luğu ortaya çıkmaktadır.

Enerji kim­lik bel­gesinin binanın geneli için uygu­la­maya alın­ması oldukça büyük bir önem arz etmek­te­dir. Ayrıca binaların alım, satım ve kiraya ver­ilmesi gibi durum­larda da bu bel­genin çıkarıl­ması zorunlu kılın­mak­tadır. Belli başlı şirketler tarafın­dan oluş­tu­ru­lan bu bel­geler binaların enerji korunum­larının sağlan­ması açısın­dan büyük bir titi­z­likle yapıl­makta ve bunun ardın­dan ilgili kuru­luşlara sunul­mak üzere hazır hale getir­ilmek­te­dir. Bir enerji kim­lik bel­gesi binanın enerji kim­liği olarak tanımlanmaktadır.Sizin de bir bina inşa ettiğiniz de enerji kim­lik bel­gesi çıkar­manız yararınıza ola­cak­tır. Bu sayede bir­takım avan­ta­jlar sağlaya­bilir ve binanız için etk­ili uygu­la­malar­dan birini ortaya koy­a­bilirsiniz.

yazar
Irmak İzolasyon
Irmak İzolasyon mantolama, çatı sistemleri ve su izolasyonunda en son teknoloji ile üretilmiş, yüksek performanslı, çevreci ekolojik ürünler ile sağlıklı yaşam alanları yaratmaktadır. Kaliteli ve titiz işçiliğiyle, yüksek performans ürünlerin profesyonel uygulamasını en cazip fiyatlarla müşterilerine sunan Irmak İzolasyon için iletişim sayfamızı kullanabilir yada web sitemiz www.izolasyontr.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıya henüz kimse yorum yapmamış.Ama ilk yorumu neden sen yapmayasın ki ?

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.Aksi halde yorumunuz silinecektir.Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız "Adı/Url" seçeneğini kullanınız.

 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Mantolama | Mantolama İzmir | Çatı Kaplama Malzemeleri | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Çatı SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>