Blogger tarafından desteklenmektedir.

25 Haziran 2011 Cumartesi

Perlit Kullanim Alanlari

0
Tarih: 14:54 - kez okunmuş
Googleda Ara

İnşaat sek­töründe yoğun bir şekilde kul­lanılan per­lit farklı yapı­landır­malar ile karşımıza çıkmak­tadır. Ürünün kul­lanım alan­larında farklı şekillerde ele alındığı ve bu alan­lar arasında yalıtım beton­ları, gevşek dolgu ısı yalıtım­ları, yalıtım sıvaları ve yüzer döşemeleri yer almaktadır.


Gen­leşmiş per­lit yalıtım beton­ları üzerinde çatı aralarında, zem­ine otu­ran döşemel­erde ve alt kısmı dış­tan gelen etk­ilere açık döşemel­erde kul­lanıl­mak­tadır. Bunun yanında gevşek dolgu ısı yalıtım sis­tem­leri üzerinde kul­lanılan böl­geler arasında ise dış duvar­lar ve iki duvar arasına yapılan boşluk­ların doldu­rul­duğu alan­lar yer almak­tadır. Diğer yan­dan yalıtım sıvaları için kul­lanıldık­ları alan­lar da binaların dış duvar bölüm­lerinin iç yüzey­ler­ine konuş­landırıldığı sıva kısım­lar olmak­tadır. Son olarak gen­leşmiş per­l­itin yüzer döşeme uygu­la­malarında kul­lanıldığı bölüm­ler arasında ise döşemelerin alt kısım­ları ve yalıtım sağlanan kısım­lar karşımıza çıkmaktadır.

Gen­leşmiş per­l­itin genel özel­lik­leri arasında per­l­itin özel harcı ile mey­dana getir­ildiğinde yüzde 50 oran­larında tasar­ruf sağladığı belir­tilmek­te­dir. Bu özel­liği sayesinde gen­leşmiş per­l­iti bünyesinde barındıran her yapı, yıl­lık yüzde 50 ya da 60 oran­larında yakıt tasar­rufu sağlamaktadır.Gen­leşmiş per­lit uygu­la­malarının yüzer döşemeler üzerinde kul­lanıldık­ları alan­larda ses ve ısı yalıtım sağladığı belir­tilmek­te­dir. Ayrıca kat döşemesi uygu­la­malarında da kul­lanılan gen­leşmiş per­lit, taşıyıcı döşemelerinde üzer­ine konuş­landırıl­malarıyla etk­ili çözüm­ler sunmaktadır.

Diğer yan­dan sıcak iklim koşullarında da etk­ili bir ısıl denge oluşumu sağlayan gen­leşmiş per­lit, ses yalıtımına da katkıda bulun­mak­tadır. Akustik sıvalarda oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkaran gen­leşmiş per­lit, uygu­landığı sıva üzer­ine ses yutma özel­liği ekle­mek­te­dir. Bunun yanında yapılara her­hangi bir yük bindirmeyen gen­leşmiş per­lit, sağladığı sağlam­lık avan­tajı ile demir ve çimento kul­lanım­larını yüzde 10 oranında düşürmek­te­dir. Ayrıca bu ürün maliyet açısın­dan çok da pahalı meblağlar ile oluş­tu­rul­ma­makta ve bunun yanında uygu­lama aşa­malarında pratik çözüm­ler sunmaktadır.

Son olarak gen­leşmiş per­l­itin yangına karşı da oldukça dayanıklı olduğunu söyleye­bil­i­riz. Çünkü bu yapı ele­manı yangın anlarında içerdiği bir­takım mad­deler sayesinde yangın  gecik­tirici bir özel­lik sunmaktadır.

yazar
Irmak İzolasyon
Irmak İzolasyon mantolama, çatı sistemleri ve su izolasyonunda en son teknoloji ile üretilmiş, yüksek performanslı, çevreci ekolojik ürünler ile sağlıklı yaşam alanları yaratmaktadır. Kaliteli ve titiz işçiliğiyle, yüksek performans ürünlerin profesyonel uygulamasını en cazip fiyatlarla müşterilerine sunan Irmak İzolasyon için iletişim sayfamızı kullanabilir yada web sitemiz www.izolasyontr.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıya henüz kimse yorum yapmamış.Ama ilk yorumu neden sen yapmayasın ki ?

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.Aksi halde yorumunuz silinecektir.Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız "Adı/Url" seçeneğini kullanınız.

 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Mantolama | Mantolama İzmir | Çatı Kaplama Malzemeleri | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Çatı SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>