Blogger tarafından desteklenmektedir.

24 Haziran 2011 Cuma

Mantolama Nasıl Yapılır?

0
Tarih: 18:10 - kez okunmuş
Googleda Ara

Mantolama binalarda dıştan veya içten duvar , kolon , kiriş bölgelerine polistren levhalar ile dışarıdan yapıştırılıp , dübellenmesi, sıvanması ve boyanması işlemleri sonucu ısı yalıtımının sağlandığı uygulamanın adıdır.

Mantolama Nasıl Yapılır ?
Mantolama Uygulaması 6 Aşamada gerçekleştirilir.

1-Mantolama Yapılacak Yüzeyi Hazırlama
Yüzeyde  toz ve yağ gibi yapışmayı azaltıcı maddeler varsa bunlar temizlenir ayrıca  dökülme ve kabarma olan bölgeler  güzelce fıçalanarak temizlenir.Isı yalıtımı mantolama levhalarının yapışacağı yüzey düzgün ve temiz olmalıdır.
2-Su Basman Profillerinin Yerleştirilmesi
Su basman  profilleri mantolamada kullanılmak istenen levhaların enine (kalınlığına)  göre belirlenir ve yerleştirilir.
3-Isı Yalıtım Levharının Yapıştırılması
Isı yalıtım levhalarını yapıştırılacağımız yüzeye tamamını kaplayacak şekilde yapıştırıcı sürdükten sonra iyi yapışması için  bu yüzey taraklı mala ile taranır. Yapıştırma harcı uygulanmış levhalar, levhalar arasında boşluk kalmamasına dikkat ederek duvara yapıştırılır.
4-Isı Yalıtım Levhalarının Dübellenmesi
Yapıştırma işleminden sonra  ısı yalıtım levhalarının performansını ve sürekliliğini uzun ömürlü bir şekilde sürdürmesi için ısı yalıtım levhalarını dübellenir.
5-Köşe Profillerinin Yerleştirilmesi
Köşelerde rüzgar ve su etkileri ile levhalar arkasında zamanla oluşabilecek ayrılma risklerini önlemek ve düzgün bir köşe oluşturmayı kolaylaştırmak köşe profilleri yerleştirilir.
Dilatasyon,damlalık ve denizlik profilleri gerekli bölgelerde kullanılır.
5-Sıva Katlarının Oluşturulması ve Donatı Filesinin Yerleştirilmesi
Isı yalıtım levhalarının üzerine ilk kat sıva atılır.İlk kat sıvayı hemen takiben, donatı filesi ilk kat sıvanın üzerine hafifçe gömülerek yerleştirilir. Sıva kurumadan ikinci kat sıva yapılır.
6-Boyama
Boyama işlemine geçildiğinde direk dış cephe boyası uygulayabilir veya sıva üzerindeki hataları örtmek için mineral sıvı uygulanıp üzerine dış cephe boyası uygulayabiliriz. Desenli (grenli ) dış cephe boyaları ile de sıva hatalarını örtmekte kullanılabilir

yazar
Irmak İzolasyon
Irmak İzolasyon mantolama, çatı sistemleri ve su izolasyonunda en son teknoloji ile üretilmiş, yüksek performanslı, çevreci ekolojik ürünler ile sağlıklı yaşam alanları yaratmaktadır. Kaliteli ve titiz işçiliğiyle, yüksek performans ürünlerin profesyonel uygulamasını en cazip fiyatlarla müşterilerine sunan Irmak İzolasyon için iletişim sayfamızı kullanabilir yada web sitemiz www.izolasyontr.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazıya henüz kimse yorum yapmamış.Ama ilk yorumu neden sen yapmayasın ki ?

Yorum Gönder

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar yazmayınız.Aksi halde yorumunuz silinecektir.Yorum yazarken Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriniz.Eğer "Yorumlama Biçimi"nde "Google Account,LiveJournal,Wordpress,TypePad,AIM,OpenID" seçeneklerinin ne olduğunu bilmiyorsanız "Adı/Url" seçeneğini kullanınız.

 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Mantolama | Mantolama İzmir | Çatı Kaplama Malzemeleri | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Çatı SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>