Blogger tarafından desteklenmektedir.

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Mantolamada başarı oranı !

5
Tarih: 03:17


Isı yalıtım sistemleri yapılarda etkili bir yalıtım sağlaması ile bilinmektedir. Isı yalıtımda başarı oranı her zaman için ön planda yer alan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Başarı oranının istenen bir şekilde ortaya çıkarılması yapıların doğru mantolama yapıldığının bir göstergesidir.

Yazının Devamını Okuyun...

İzobozz Mantolama

4
Tarih: 02:35
İzobozz mantolamadaki anlayışı polyester liflerinin teknik tekstil ile buluşması sonucunda kökten değiştirmişdir. İzobozz %100 polyesterden üretilen ''ısı - ses - deprem'' yalıtımını bir arada sunan teknolojik bir mantolama ürünüdür, homojen yapısı sayesinde diğer bütün ısı yalıtım ürünlerinden ayrılan bir yapıya sahiptir.


Yazının Devamını Okuyun...

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Yalıtım Malzemesinin Uygulanması

2
Tarih: 23:51
Uygulanacak yalıtım ürününün çeşidine göre, uygulama farklılıkları olmaktadır. Örnek olarak dış cephe izolasyonu (mantolama) uygulamasının yapım aşamaları aşağıdaki gibidir:
Yalıtım yapılacak yüzeye yalıtım şeklini seçiniz.
Yalıtım malzemelerinin hazırlayınız.
Yalıtım yapılacak yüzeyi hazırlayınız.
Yalıtım yapıştırma malzemesini ve gerecini hazırlayınız.

Yazının Devamını Okuyun...

7 Temmuz 2011 Perşembe

Mantolama uygulaması maliyetli bir işlem midir?

3
Tarih: 13:52
Mantolama uygulaması sanıldığının aksine maliyetli bir işlem değildir. Çünkü yapımıza harcanacak olan bedel tekrar cebimize 2 yada 3 sene içerisinde geri dönmektedir. Mantolama uygulaması yakıt tasarrufu, klima (elektrik tasarrufu) ve herşeyden önemlisi insanlar sağlıklı, konforlu bir ortamda yaşayacaklardır. Bunun için vereceğimiz hiçbir para aslında bir maliyet değildir, kazançdır. 

Yazının Devamını Okuyun...

Dış cephe mantolama nasıl yapılır ?

0
Tarih: 13:38
Dış cephe mantolama uygulaması su basman profilinin yerleştirilmesi ile başlar. Su basman profili su terazisi ile yerleştirilir. Bundan sonra strafor yapıştırma uygulamasına başlanır. Yapıştırma çerçeve metodu denilen bir metodla uygulanır, yani plaka çevresine yapıştırıcılar sürülür, ortasına öbek bırakılaraktan uygulanır. 

Yazının Devamını Okuyun...

Zeminden ısı yalıtımı yapımı

0
Tarih: 13:20
Zeminimiz ve tabiki tavanımız birer betonerme plak ve beton her zaman için tuğlalara oranla çok daha fazla soğuğu ve ısıyı iletirler. Bu yüzden iç mekanlarda dışta bir ısı yalıtımı yapılmış olması şartıyla, katlar arası bir ısı yalıtımına ek bir önlem sağlama amaçlı olarak parkeler altında ısı yalıtım şilteleri kullanabilirsiniz. 

Yazının Devamını Okuyun...

Pencerelerde ısı yalıtımı

0
Tarih: 12:43
Pencereler, profilleri ve camlar dış havaya atmosfere değen direk parçalar olduğu için içeriye soğuğu ve ısıyı çok fazla oranda ileten yapı malzemeleridir. Bu yapı malzemelerinin ısı iletkenliğini azaltabilmek için kullanılan profil malzemesi çok önemlidir. Çift cam gibi uygulamalarla dışardaki ısı alışverişi minimuma indirilebilir. Bunun dışında sistemde, profilde ve camda çözüm sonrası kalan en büyük eksik bu pencerenin dış betonerme, tuğla, sıva, duvarlarla ve zeminle olan birleşim yerleridir.

Yazının Devamını Okuyun...

25 Haziran 2011 Cumartesi

Perlit Kullanim Alanlari

0
Tarih: 14:54
İnşaat sek­töründe yoğun bir şekilde kul­lanılan per­lit farklı yapı­landır­malar ile karşımıza çıkmak­tadır. Ürünün kul­lanım alan­larında farklı şekillerde ele alındığı ve bu alan­lar arasında yalıtım beton­ları, gevşek dolgu ısı yalıtım­ları, yalıtım sıvaları ve yüzer döşemeleri yer almaktadır.

Yazının Devamını Okuyun...

Enerji Kimlik Belgesi

0
Tarih: 14:45
Enerji kim­lik bel­gesi bir bina için oldukça önemli bir kon­umda yer almak­tadır. Binalar ısıtma ve soğutma bil­gi­leri, tüke­tim sınıfları, enerji israfının önlen­mesi, ener­jinin iste­nen ve etkin bir şekilde kul­lanıl­ması, mev­cut ener­ji­den ola­bildiğince yarar­lanma, enerji per­for­man­sının ölçülmesi ve enerji ver­imlil­iği bu belge üzerinde yer alan bil­giler kap­samında işleme alınmaktadır.

Yazının Devamını Okuyun...

Eps Kopük Levha

0
Tarih: 14:35
Expanded Poli­s­tiren EPS petrol türevli, termoplastik ham­madenin su buharı ile şişir­ilmesi ile elde edilen bir ısı yalıtım malzemesidir. Tek renk ola­mayıp çeşitli ren­klerde üretilebilir. İçerisinde bulun­dur­duğu pen­tan gazı sayesinde şişen ve bir­birine sım­sıkı yapışan tanecik­ler aynı zamanda içinde bulun­duk­ları kabın şeklini alırlar. Dinleme sürecinde tanecik­lerin için­deki petan gazı, hava ile yer değiştir­erek ortam­dan uzaklaşır.

Yazının Devamını Okuyun...

Kristalize Su İzolasyonu

0
Tarih: 14:18

Kristalize su izolasyonu betona işleyerek su geçirimsizlik sağlayan, negatif ve pozitif yönden uygulanabilen, tek bileşenli, kapiler etkili ve çimento esaslı kristalize su izolasyon harcıdır.Özellikle temel ve perde duvarlar ile bodrumlar, yüzme havuzları, su depoları, tüneller, köprüler, kanalizasyon ve atık su artıma tesisleri, asansör kuyuları, banyo, duş, tuvalet gibi ıslak hacimlerin yanısıra yeraltı garaj ve depoları gibi yapısal olarak sağlam tüm beton yüzeylerde pozitif ve negatif yönden su izolasyonu sağlayabiliyor.

Yazının Devamını Okuyun...

İzolasyon Uygulamalari

0
Tarih: 03:37
Binaya Dıştan Drenaj 
Bina çevesinde temelin ~50-100 cm kadar dışında temel tabanının ~30-40 cm kadar derinde eğimli bir kanal açılır ve binanın çevresi dönülür. Drenaj kanallarının köşe yaptığı yerlerde (bina köşelerinde) ~15-20 cm’lik rögarlar açılır. Bu rögarlar kanalizasyona bağlanarak suyun binadan uzaklaşmasını sağlayabiliriz. Binaya içten drenaj, dış drenaj yapma imkanımız bulunmadığı durumlara binamıza içten drenaj yapabiliriz: Bodrum katının genellikle merkezinde, bodrum döşemesinden ~2mt derinlikte, 50×50 cm genişlikte (sarfiyayata göre değişir) bir kuyu yapılır.

Yazının Devamını Okuyun...

Yalitim Cesitleri

0
Tarih: 03:21
Yalıtım | izolasyon | Yalıtım çeşitleri
Yalıtım çeşitleri genel olarak 4 başlık altında toparlanabilir. Bunlar ; ,Ses yalıtımı ,Isı yalıtımı ,Su yalıtımı ,Yangın yalıtımı .Su, hayatımızda vazgeçilmez bir unsur olmasına rağmen, izolasyonu yapılmamış yapılarda önemli bir sorundur. Su, nem halinde duvar, döşeme, kapı pencere gibi yapı elemanları bünyesinde bulunur. Nem, bu yapı elemanlarının bozulmasına, özelliklerinin zamanla yitirilmesine neden olur.

Yazının Devamını Okuyun...

Ses Yalıtımı Nedir?

0
Tarih: 02:21
Gelişen teknolojiye paralel olarak yapı elemanlarının hafiflemesiyle gürültü sorunları ortaya çıktığı günümüzde aşikardır. Bu sebeple yapı elemanlarının ses ışınları karşısındaki davranışlarını iyi bilmek, sonradan meydana gelecek ve masraflı, telafisi zor durumlarda kalmayı önleyebilmeyi amaçlamak-tadır. Yapı elemanları vasıtasıyla iletilen bu seslerin miktarlarını azaltmak ve sağlıklı bir ortam sunmak için yapılan uygulamalara “Ses Yalıtımı” veya "Ses izolasyonu" denir. 

Yazının Devamını Okuyun...

Ses Yalıtımında Kullanılan Malzemeler

0
Tarih: 01:59
Cam Yünü: Ergitilmiş camdan elde edilen ısı ve ses izolasyonunda kullanılan, bükülebilir, ateşe dayanıklı cam lifleridir. Taş Yünü: bazalt kayasının hamur haline getirilip, daha sonra istenilen kalınlığa göre preslenmesiyle elde edilen yalıtım malzemesidir. Polietilen: Boru yapımında kullanılan ve ayrıca gıda maddelerinin saklanması için üretilen maddelerin yapımında kullanılan, petrol türevidir.

Yazının Devamını Okuyun...

Ses Yalıtımı ve Önemi

0
Tarih: 01:49
Bilimsel ve teknolojik gelişmeler sonucu toplum hayatında ortaya çıkan gürültü sorunu, ülkemizde de giderek önem kazanmaya başlamıştır. Çağdaş yaşam konforunun ayrılmaz bir parçası olan gürültü kontrolü, yeni geliştirilen konut projelerinde de ön plana çıkmaya başladı. Tüm bu gelişmelere rağmen, Türkiye’de henüz, ciddi ve tutarlı sayılabilecek adımların atılmadığını görmekteyiz. 

Yazının Devamını Okuyun...

Yalıtım Nasıl Yapılır?

0
Tarih: 01:36
Isı yalıtımı iki farklı ortam arasında ısı alış-verişinin engellenmesine denir. Isı yalıtımı evlerimizin çatı, döşeme ve dışa bakan tüm duvarlarına ısı geçirmeyen malzeme uygulanmasıyla yapılır. Pencerelerde de özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılmalıdır. Isı yalıtımı binaların içinden veya dışından uygulanabilir.

Yazının Devamını Okuyun...

24 Haziran 2011 Cuma

Mantolama Malzemesi Nasıl Olmalı!

0
Tarih: 18:35
Mantolama malzemeleri binanın dış cephesine uygulandığından atmosfer ile direkt temas eden malzemelerdir ve aslında sadece estetik amaçla değil binayı dış etkilere karşı koruuma amaçlıda yapılmaktadır.Mantolamaya etki eden dış etkenleri inceleyecek olursak ki bu etkenler mazeme seçimine doğrudan etki eden sebepler olarak karşımıza çıkmaktadırlar.



Yazının Devamını Okuyun...

Teras İzolasyonu

0
Tarih: 18:26
Teraslarda Su Yalıtımı İçin Uygulanan Yöntemler
Teras izolasyonunda özellikle önemli olan şey üzerinde gezilen betonermenin suya karşı kitlenmesi dayanıklılığıdır. Bunun için ya su geçirmeyen bir örtü ile teraslar kaplanır. Bunlar pvc membran, bitümlü membran, EPDM membranlar, polimer veya nanoteknolojili likid izolasyon ürünleri olabilir. Membran ( örtü ) ile kaplanır. 

Yazının Devamını Okuyun...

Mantolama Nasıl Yapılır?

0
Tarih: 18:10
Mantolama binalarda dıştan veya içten duvar , kolon , kiriş bölgelerine polistren levhalar ile dışarıdan yapıştırılıp , dübellenmesi, sıvanması ve boyanması işlemleri sonucu ısı yalıtımının sağlandığı uygulamanın adıdır.

Mantolama Nasıl Yapılır ?
Mantolama Uygulaması 6 Aşamada gerçekleştirilir.

Yazının Devamını Okuyun...

Isı Yalıtımı Detayları

0
Tarih: 18:01
Isı Yalıtımında dikkat edilmesi gereken konular ve uygulama şekli;
- Uygulama Zemininin temiz olması, toz ve kirden tamamen arındırılması
- Yapıştırıcı Harcın kıvamında karılması, ince veya kalın olmamasına dikkat edilmesi
- Yapıştırıcı Kenarlara mala ucuyla kesintisiz en az 25 mm kalınlığında ve ortaya 3 adet orantılı öbek olarak sürülmeli

Yazının Devamını Okuyun...

23 Haziran 2011 Perşembe

Mantolama Nedir?

0
Tarih: 15:03
Yapı­larda geli­şen yapı tek­nik­leri sonucu beton satıh­lar art­mış­tır. Beto­narme yüzey­ler, içe­ride üreti­len ener­ji­nin ısı köp­rü­leri oluş­tu­ra­rak dışarı atıl­ma­sına sebep olur. 2000 yılında Türkiye’nin yıl­lık ısınma har­ca­ması yak­la­şık 4 Mil­yar dolar olmuş­tur. Yapı­ları soğut­mak için har­ca­nan ener­ji­nin, ısıt­mak için har­ca­nan ener­ji­den daha fazla ve pahalı olduğu da hesap­la­nırsa bu rakam çok daha yuka­rı­lara tır­man­mak­ta­dır.

Yazının Devamını Okuyun...
 

<<< 2010-2011 | Irmak İzolasyon | Mantolama | Mantolama İzmir | Çatı Kaplama Malzemeleri | Çatı Yapımı | Ses İzolasyonu | Çatı Tamiratı | Temel İzolasyonu | Teras İzolasyonu | Çatı SU İZOLASYONUNDA EN SON TEKNOLOJİ İLE PROFESYONEL UYGULAMALAR >>>